Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

The Third Wife
1u37
€4,99

Drama

In het landelijke Vietnam van de late 19de eeuw is het niet ongebruikelijk dat mannen meerdere vrouwen hebben. May, een jong tienermeisje, wordt uitgehuwelijkt aan Hung, een rijke, veel oudere man en eigenaar van een afgelegen zijdeplantage en al getrouwd met twee andere vrouwen. Het is de wens van de oude man dat May hem een zoon zal baren. De eerste avond wordt May al ontmaagd. De dagen verstrijken en May leert van de twee oudere vrouwen hoe ze bv. zelf genot kan ervaren; ze blijft niet onberoerd als ze de andere vrouwen ziet vrijen… Langzaam verandert het piepjonge meisje in een jonge vrouw, die haar naïviteit helemaal kwijt is.

Een fijngevoelig en betoverend debuut met beeldschone, oogstrelende fotografie die niet alleen de prachtige natuur toont of de zinnelijke wereld van rituelen, maar ook de onderdrukking van de vrouwen in deze mannenmaatschappij. De cineaste neemt de tijd om het verhaal in beeld te brengen, met als resultaat een zintuiglijke film pur sang. De cineaste baseerde deze film op de geschiedenis van haar eigen familie. Ze geeft hiermee de vrouwen van de vorige generaties een krachtige stem.
Huur hier deze film