Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

THE INVISIBLE LIFE OF
EURIDICE GUSMAO / 2u19
€4,99

Drama Romantiek

De 18-jarige Euridice en de 20-jarige Guida zijn onafscheidelijke zussen. Terwijl Euridice streeft naar een carrière als pianiste, is Guida vooral op zoek naar de ware liefde. Door allerlei leugens van hun conservatieve vader worden de zussen gedwongen om toch afzonderlijk door het leven te gaan, niet wetende dat ze zich beiden in dezelfde stad bevinden: het bruisende Rio de Janeiro van de jaren vijftig. Terwijl de zussen hun eigen dromen najagen, geven ze nooit de hoop op om elkaar terug te vinden.

Met The Invisible Life of Eurídice Gusmão, gebaseerd op de gelijknamige roman van Martha Batalha uit 2016, sleepte Karim Aïnouz de Un Certain Regard-award binnen op het filmfestival van Cannes. De film wordt gepromoot als een ‘tropical melodrama’ en hoewel dat nogal bizar klinkt, geeft het misschien wel mooi weer hoe deze bruisende film speelt met (bijna) alle zintuigen van de kijker. De dramatische ironie maakt van deze film een meeslepende feministische tragedie in een wereld van paternalistische oppressie, inclusief een catharsis van jewelste.

Met zijn prachtige familiekroniek ‘The invisible life’ bewijst Karim Aïnouz dat melodrama zoveel meer is dan goedkope tranentrekkerij.” – ★★★★★ (Knack Focus)

Ondanks een melodramatisch feelgood-einde beklijft vooral de weerbarstigheid van de film. De weergaloos indringende fotografie, de camera die de zussen bewust vaak geamputeerd en indirect kadreert, maken hun beknelling bijna fysiek voelbaar.” – ★★★★ (NRC)

Taal: Portugees. Ondertitels: NL

Huur hier deze film