Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

SIBEL
lengte: 1u40
€4,99

Drama

Slotfilm van ons MOOOV Filmfestival van 2019

Guillaume Giovanetti & Çagla Zencirci, Turkije

De 25-jarige Sibel woont met haar vader en zus in een afgelegen dorp in de bergen aan de Zwarte Zee. Zij is stom geboren en communiceert met de anderen in een voorouderlijke ‘gefloten’ taal. Ondanks haar inspanningen wordt ze door de dorpsbewoners gemeden, omdat die denken dat ze ongeluk brengt. Alleen haar vader Enim weet haar naar waarde te schatten. Sibel is erg onafhankelijk en verbeten jaagt ze met een geweer op een wolf die zich in het woud zou schuilhouden. Daarbij komt ze op een dag in contact met Ali, een man die op de vlucht is voor de autoriteiten. Ze helpt hem en voorziet hem van voedsel. Dit brengt haar echter in conflict met haar vader.

Deze film overtuigt door zijn natuurlijkheid in acteren. Nergens heb je het gevoel dat er karikaturale personages zijn, maar vooral hoofdactrice Damla Sönmez zet een zeer sterke prestatie neer. Er zit veel diepgang in het verhaal en tegelijk is het een energieke film met een flinke vaart. De film schippert tussen een fabel en een realistisch verhaal, maar is tevens een sterke feministische film over de strijd van een jonge vrouw binnen een patriarchale, traditionele samenleving.
Huur hier deze film

Huur hier deze film