Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

RAMS
lengte: 1u39
€4,99

Drama humor

Huur hier deze film

Broers Gummi en Kiddi leven in een afgelegen vallei in IJsland. De rammen van de twee schapenboeren behoren tot de beste van het land en wonnen al diverse prijzen. Hoewel ze hun land en levensstijl delen, spreken de koppige mannen al veertig jaar niet meer met elkaar. Wanneer een ziekte uitbreekt en de autoriteiten alle dieren in de vallei willen ruimen, verzetten ze zich ieder op hun eigen manier: Kiddi met zijn geweer en Gummi met zijn verstand. Om het gevecht met de autoriteiten te kunnen winnen en hun dierbare schapen te redden, moeten de broers echter wel samenwerken.

Rams is een tragikomedie met prachtige beelden van het IJslandse landschap. De film won in 2015 de hoofdprijs in het programma Un Certain Regard op Cannes.

“Hákonarson veroverde met Rams in Cannes niet allen de prijs Un certain regard – zowat de Gouden Palm voor nieuw talent – maar ook een plaats dichterbij ons hart.”
⭐⭐⭐⭐ – (De Standaard)

“De film zelf is van een warmte en een zachtheid die zal aanvoelen alsof je hem met je blote billetjes op een schapenvelletje tot jou mag nemen.”
– (De Morgen)

“Rurale tragikomedie van ‘IJslandse Ken Loach’”
– (DeWereldMorgen)

“Hákonarson laveert tussen drama en komedie, realisme en surrealisme.”
⭐⭐⭐⭐ – (De Filmkrant)