Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Portrait de la jeune fille en feu
lengte: 2u00
€4,99

Drama Romantiek

1770. Marianne is schilder en moet het huwelijksportret van Héloïse schilderen, een jonge vrouw die net het klooster verlaten heeft. Héloïse weigert de poseren als verzet tegen haar lot als echtgenote. Marianne zal dus in het geheim moeten schilderen. Voorgesteld aan Héloïse als gezelschapsdame bekijkt Marianne haar. Regisseur Céline Sciamma werpt zo een gevoelige en sensuele blik op wat het betekent om vrouw te zijn en verliefd te worden op een andere vrouw.

Huur hier deze film

Regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Bande de Filles) ontving in Cannes voor Portrait de la Jeune Fille en Feu zowel de Prijs voor Beste Scenario als de Queer Palm, maar voor heel wat critici had ze ook de Gouden Palm in de wacht mogen slepen. Met haar prachtfilm wijkt ze voor het eerst af van de leefwereld die haar vorige films typeerden (de hedendaagse Franse buitenwijken) en waagt ze zich aan historisch Bretagne. Critici waren unaniem in hun lof over deze bloedmooie film die niemand onberoerd laat.

“Één van de mooist opgebouwde slowburners aller tijden. Onze film van het jaar.” ★★★★★ – 
De Morgen
“De titel mag wat plechtstatig zijn, deze liefdesfilm brandt lang na.” ★★★★★ – Focus Knack
“Het eindshot is als een storm die losbarst en die je overrompelt zoals alleen een grote liefde je kan overweldigen.” ★★★★★ – HUMO

Huur hier deze film