Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

PAINTED BIRD / lengte: 2u49
tarief lange film
€4,99

Drama Oorlog

‘The Painted Bird’ is een gruwelijk oorlogsdrama van Václav Marhoul, dat op het jongste Filmfestival van Venetië de meningen sterk verdeelde: schitterend aldus sommigen, pervers winstbejag, zeiden anderen. Volgens de regisseur: een pleidooi voor liefde en menselijkheid.

De controversiële film volgt het traject van een jongen die door zijn vervolgde ouders toevertrouwd werd aan een oudere pleegmoeder. De oude vrouw sterft en de jongen blijft achter, dwalend door het platteland, van dorp naar boerderij. Terwijl hij worstelt om te overleven, wordt hij geconfronteerd met buitengewone brutaliteiten, aangericht door de onwetende, bijgelovige boeren en is hij getuige van het angstaanjagende geweld van de efficiënte, meedogenloze soldaten, zowel Russische als Duitse. Wanneer de oorlog eindigt, is de jongen voor altijd veranderd.

Iedere maand organiseert Film Fest Gent een avant-première bij jou om de hoek. In september gaat het festival On Tour met ‘The Painted Bird’ van de Tsjechisch filmmaker, acteur en scenarioschrijver Václav Marhoul.

Huur hier deze film