Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

La Llorona
lengte: 1u41
€4,99

Drama Thriller

Nadat de Guatemalteekse cineast Jayro Bustamante eerder de discriminatie van indianen (‘Ixcanul’) en homo’s (‘Temblores’) fileerde, richt hij nu met zijn politieke horrorfilm ‘La Llorona’ zijn pijlen op een verdrongen stuk geschiedenis: de burgeroorlog en genocide tijdens de jaren 80.

Dertig jaar na de burgeroorlog in Guatemala wordt de ex-generaal Enrique Monteverde, inmiddels een oude man die lijdt aan de ziekte van Alzheimer, berecht en schuldig bevonden voor zijn aandeel in de volkerenmoord. Maar nadat hij tijdens het proces in elkaar zakt en in allerijl naar het ziekenhuis wordt gevoerd, komt hij weer op vrije voeten.

Vluchtend voor een uitzinnige menigte demonstranten trekt hij zich terug in zijn luxueuze huis, samen met een loyale bodyguard, zijn kille vrouw, zijn volwassen dochter, hun Indiaanse huishoudster en diens mysterieuze nieuwe bediende Alma. Buiten de muren van het huis weerklinken voortdurend protestkreten, maar in de vroege uurtjes begint Monteverde vreemde dingen te horen en zien in zijn huis.

Huur hier deze film