Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

La Bonne épouse
lengte: 1u40
€4,99

Drama Komedie

La bonne épouse is een humoristische en satirische kijk op een universeel verhaal over solidariteit en gendergelijkheid.

Het jaar 1967 loopt op z’n einde. Paulette en haar man baten een school uit om tienermeisjes op te leiden tot perfecte huisvrouwen. Daarbij spelen onderdanigheid, koken en poetsen uiteraard een grote rol. Wanneer Paulettes man plotseling sterft, is ze verplicht op de voorgrond te treden. Ze ontdekt dat de school zo goed als failliet is en probeert het bankroet te voorkomen. Terwijl traint ze samen met haar studenten voor een huishoudcompetitie. Maar hoe steviger de vrouwen in hun schoenen komen te staan, hoe harder ze te beginnen twijfelen aan het nut ervan.

Regisseur Martin Provost (Séraphine€™, Sage femme€™werpt in het kleurrijke €˜La bonne épouse€™ een satirische blik op thema’€™s die wereldwijd gekend zijn en na al die tijd nog steeds bevochten worden. Juliette Binoche mag daarbij een zoveelste schitterende vertolking op haar conto schrijve