Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Il Testimone invisible
lengte:1u42
€8,00

Drama Thriller

Als de rijke zakenman Adriano wakker wordt in een hotelkamer, ziet hij het levenloze lichaam van zijn minnares Laura. De deur is van binnenuit afgesloten en er is geen bewijs dat er iemand anders in de kamer is geweest. Ondanks dat Adriano claimt onschuldig te zijn, wordt hij aangeklaagd voor moord. Hij vraagt Virginia Ferrara, een zeer ervaren  advocate die nog nooit een zaak heeft verloren, zijn onschuld te bepleiten. Ze krijgen drie uur om zijn zaak voor te bereiden en een belangrijke getuigenis te weerleggen en op zoek te gaan naar ontlastend bewijs. Met zijn rug tegen de muur, wordt Adriano door haar gedwongen volledige openheid te geven waarna zich een vernuftig psychologisch steekspel ontspint.

De film kreeg een nominatie voor Best Adapted Screenplay tijdens de David di Donatello Awards 2019 (Award uitreiking van The Academy of Italian Cinema; ACI). Het originele filmscript is van Orio Paulo voor de Spaanse film Contratiempo uit 2016.

Spannende thriller vol Hitchcockiaanse paranoia en film-noir-elementen, maar bovenal origineel in het genre” – ⭐⭐⭐⭐ Filmtotaal

Vermakelijk kat-en-muisspelletje” – ⭐⭐⭐ de Volkskrant

Huur hier deze film