Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

HOPE
lengte: 2u10
NIEUW / €8,00

Drama

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja (Andrea Bræin Hovig) terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas (Stellan Skarsgård, Melancholia), hun drie biologische kinderen, en de drie kinderen uit Tomas’ eerste huwelijk. Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld.

De Noorse filmmaker Maria Sødahl debuteerde in 2010 met de film Limbo, die destijds 5 Amanda’s (Noorse Oscars) won. Negen jaar later is ze terug met Hope, die in wereldpremière ging op het Filmfestival van Toronto. Na de Europese première op het Filmfestival van Berlijn, won Hope daar het Europa Cinemas Label.

“Hope grijpt zonder gezwollen trucjes naar de keel.” – ⭐⭐⭐⭐ (De Standaard)

“Een bijzonder, tragikomisch liefdesverhaal.” – ⭐⭐⭐⭐ (Metro)

“Een zeer aangrijpend verhaal, prachtig vertolkt door de cast. Een zeer intimistische film.” – ⭐⭐⭐⭐ (Filmmagie)

Huur hier deze film