Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Helmut Newton: The Bad
and the Beautiful / lengte: 1u32
€4,99

Documentaire

Huur hier deze film
‘Helmut Newton: The Bad and the Beautiful’ vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn, tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk.

Het onderzoeken van de vrouwelijke vormen werd zijn signatuur en maakte hem onsterfelijk tot op de dag van vandaag. Zijn unieke en provocerende portretten, waarin vrouwen altijd de drijvende kracht waren, werpen nog steeds vragen op: zette hij hen neer als krachtige subjecten, of waren zij vooral het geseksualiseerde object van zijn mannelijke blik?

Naast de prachtige foto’s van Helmut Newton, wordt de documentaire afgewisseld met intieme interviews van onder andere Grace Jones, Charlotte Rampling, Isabella Rossellini en weduwe June Newton over zijn leven en erfenis aan de fotografie.

★★★★ NRC: “Een prikkelende documentaire.”

★★★★ de Volkskrant: “geeft duiding en diepte aan het werk van Newton, en is daarnaast bijzonder onderhoudend.”