Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

EMA
lengte: 1u42
€4,99

Drama

Filmtip 4. EMA inleiding door Johan Simons

  

 

EMA, de nieuwe film van regisseur Pablo Larraín (NO, NERUDA, JACKIE), is een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een reggaeton danseres die een zoektocht naar persoonlijke vrijheid start nadat een schokkende gebeurtenis haar huwelijk en familieleven neerslaat.
De jonge Ema (Mariana di Girolamo) danst in het experimentele dansgezelschap van haar man: choreograaf Gastón (Gael García Bernal). Na een schokkende gebeurtenis besluit het stel hun 7-jarige adoptiezoon Polo af te staan.

In de nasleep hiervan wordt hun huwelijk hevig op de proef gesteld, terwijl Ema een plan smeedt om haar zoon terug te krijgen. Uitgerust met een vlammenwerper, en met hulp van haar vriendinnen, zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden. Kunst, vrijheid en begeerte komen samen in dit vurige spektakel, dat onder je huid zal kruipen.

Muzikant en kunstenaar Nicolas Jaar componeerde de pompende ambient-reggaeton-soundtrack van EMA, waarmee de film een spektakel is voor oog en oor.

De Chileense Pablo Larraín werd bekend bij het grote publiek door zijn film JACKIE (met Natalie Portman), die genomineerd werd voor 3 Oscars. Daarnaast maakte hij een trilogie over de dictatuur van Pinochet (TONY MANERO, POST MORTEM en NO) en de veelgeprezen biopic NERUDA, over de gelijknamige dichter.

Huur hier deze film