Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

An elephant sitting still
lengte: 3u50
€4,99

Drama

Ze zeggen dat er in de Noord-Chinese stad Manzhouli een olifant verblijft die gewoon neerzit en de wereld negeert. Manzhouli wordt een obsessie voor een aantal mensen, een verlangen om te ontsnappen aan de neerwaartse spiraal waarin ze zich bevinden.

Ook voor schooljongen Bu, die op de vlucht slaat nadat hij pestkop Shuai de trap afduwde. Bu’s klasgenoot Ling is weggelopen van haar moeder en gevallen voor de charmes van haar leraar. Shuai’s oudere broer Cheng voelt zich verantwoordelijk voor de zelfmoord van een vriend. En ten slotte is er meneer Wang, een opgewekte gepensioneerde man wiens zoon hem in een tehuis wil plaatsen.

Vier dagen, vier mensen. Van zonsopgang tot zonsondergang. De trein vertrekt naar Manzhouli, waar een olifant neerzit en de wereld negeert.

An Elephant Sitting Still wordt het eeuwige debuut van Hu Bo, die zelf uit het leven stapte net voor zijn eigen première. Symbolisch voor dit diepmenselijke portret in een egoïstische maatschappij en het Chinese leven in kleine dorpen die onder toenemende economische druk komen te staan.

Een opmerkelijk debuut dat verwant is met het werk van Kieslowski en Béla Tarr, maar ook met David Foster Wallace’s The Pale King en Chantal Akermans No Home Movie.

Huur hier deze film