Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Amazing Grace
lengte: 1u29
€4,99

Muziek

Voor Queen B was er Queen A. Met ‘Amazing Grace’ creëerde Aretha Franklin in 1972 de best verkochte live gospelplaat aller tijden. Niemand minder dan regisseur Sidney Pollack legde bovendien de twee concerten vast op beeld. En nu, meer dan 45 jaar later, kan je deze euforische muziekdocumentaire eindelijk aanschouwen.

De film werd opgenomen tijdens twee concertavonden in de New Temple Missionary Baptist Church voor haar voltallige congregatie en onder begeleiding van het Southern California Community Choir met dominee/gospellegende James Cleveland. Regisseur en Oscarwinnaar Sidney Pollack (‘They Shoot Horses, Don’t They’) schoot de beelden, maar werkte nooit verder aan het project omdat het te moeilijk bleek om beeld en geluid op elkaar af te stemmen. Dankzij moderne technologie kunnen we nu genieten van het concert alsof het gisteren was.

Queen of Soul Aretha Franklin bezweert een extatisch publiek, maar de echte magie van deze concertfilm ligt ergens daartussen, in zijn authenticiteit. Pollack en redder van de film Alan Elliott zijn erin geslaagd een werkelijk unieke sensatie te capteren op film, die meer wegheeft van een religieuze ervaring dan van een performance.

We hebben bijna 5 decennia moeten wachten, maar ‘Amazing Grace’ is elke seconde wachten waard. Amen.

 

Bron: Sphinx Cinema Gent