Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

SHADOW WORLD nu maandag 20u30 in aanwezigheid van regisseur!

nu maandag 28 november vertonen we ‘SHADOW WORLD‘ in aanwezigheid van regisseur Johan Griomonprez.
 
*** DE STANDAARD
SHADOW WORLD’ WERPT EEN BLIK ACHTER DE SCHERMEN VAN DE OORLOGSINDUSTRIE
De documentaire ‘Shadow world’ toont hoe de internationale wapenhandel ons in een staat van permanente oorlog stort. ‘De complottheorie klopt.’


**** FOCUS/KNACK 
Niet een filmpje om te combineren met een romantisch uitje – tenzij u wapenhandel, corruptie en hebzucht ideale gespreksstof bij kaarslicht vindt – maar wel verplichte kost: de duistere Shadow World van Johan Grimonprez.


HUMO
Zin om in het pluche der cinemazaal getrakteerd te worden op een ferme peer tegen uw appel? Maak dan dat u ‘Shadow World’ van Johan Grimonprez  gaat bekijken: de filmkunstenaar (‘Double Take’) en de ex-politicus en journalist verfilmden het boek van die laatste, een vlammende aanklacht tegen de wereldwijde wapenindustrie.
 
***** DE FILMKRANT
In de onderzoeksdocumentaire Shadow World onderzoeken Johan Grimonprez en Andrew Feinstein de miljardencorruptie in de internationale wapenhandel. Die corruptie gaat verder dan financiële belangen, maar heeft ons hele politieke systeem geïnfiltreerd.
 
DE WERELD MORGEN
“Naast de drager een sterk verhaal en een nieuwe artistieke strategie is Shadow World ook vooral een mooie film, een plezier om naar te kijken. Als maker slaagt Grimonprez erin een balans tussen waarheid en schoonheid te vinden. Hoewel het een verhaal is waarvoor velen liever willen wegkijken, is het toch een film die je wil zien.” –
 
**** DE VOLKSKRANT
Alsmaar herhalende geschiedenis zonder uitweg in Shadow World
Shadow World is een vlijmscherp betoog over de even schimmige als innige verhouding tussen de wereldpolitiek en de wapenindustrie. Alleen al de enorme verscheidenheid aan sterke sprekers verleent de film overtuigingskracht.
 
**** HET PAROOL
“Er zal altijd oorlog zijn omdat een kleine kliek ervan profiteert,” zegt iemand in de documentaire. Het is de sleutelzin in de film, die de (westerse) wapenhandel uit de afgelopen decennia onder de loep legt.