Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Première van ‘McQueen’ nu dond 8 nov om 20u00!

Niet te missen: vanavond om 20u00 een extra ElaN Filmavond met ‘McQueen’. Inleiding en nabespreking door Veerle Windels, modejournaliste voor De Standaard.
**** De Standaard: Het beeld dat McQueen schetst van de Britse ontwerper die vanaf midden jaren 90 de modewereld op zijn kop zette, is ronduit opwindend.
**** De Morgen: Ijzersterk hoe de makers erin slagen zijn waanzinnige talent en zijn diepste verdriet haarfijn te ontleden
*** Focus Knack: Een gevoelig portret van een mens die toevallig een modeontwerper was.

McQueen was een onopvallende jongen uit de arbeidersklasse van Oost-Londen. Op zestienjarige leeftijd ging hij van school en stortte zich op een gedegen leerschool voor het maken en ontwerpen van kleding. Met zijn soms controversiële ontwerpen werd hij een wereldwijd modemerk en een van de meest iconische kunstenaars van de eeuw. Hij ontwierp kleding en schoenen voor vele beroemdheden. Hoe heeft deze punker de wereld van de haute couture van Parijs omvergeworpen en het bedwelmende, revolutionaire tijdperk van ‘Cool Britannia’ ingeluid? En waarom heeft hij op het toppunt van zijn carrière aan dit alles een einde gemaakt?

Door middel van exclusieve interviews met zijn beste vrienden en familie, archiefbeelden, schitterende visuals en muziek is ‘McQueen’ een authentieke lofzang en een aangrijpend portret van de bevlogen maar gekwelde mode-visionair.