Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

ZAMA / lengte: 2u01
Please Release Me
standaard tarief

Drama

Zama, een officier van de Spaanse kroon, wacht op een brief van de koning die overplaatsing mogelijk moet maken uit het rivierstadje waar hij vastzit. Maar de situatie is netelig en hij moet onderdanig elke taak aanvaarden die opeenvolgende gouverneurs hem toevertrouwen.

Het leven is tot stilstand gekomen voor Don Diego de Zama, gezant van de Spaanse koning, anno 1790 in een afgelegen dorp in de tropen. Zijn vrouw en kinderen heeft hij al jaren niet meer gezien, en de betalingen uit het thuisland worden sporadischer en kleiner. Het is wachten op de brief van de koning die zijn overplaatsing naar Buenos Aires moet bevestigen. Maar de brief komt niet. De hitte zindert, niets in de nederzetting lijkt stabiel, niemand is te vertrouwen. Zama verliest langzaam de grip op de realiteit en bijt zich vast in een hopeloze missie naar de verraderlijke binnenlanden.

Gebaseerd op de klassieke roman uit 1956 van Antonio di Benedetto.

…een van de opmerkelijkste koloniale drama’s in tijden…magnifiek in beeld gebracht…hypnotiserend… bloedmooie vormgeving en een fascinerende geluidsband…De beloning is rijk…van een zelden vertoonde schoonheid: een verbluffend tropisch visioen. (***** De Volkskrant)

…Hallucinerende verfilming… (**** VPRO/Cinema.nl)

***** (Dana Linssen, NRC Handelsblad)