Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Wind River
laatste kans / Lengte: 1u45

Actie Drama

Duister misdaaddrama won in Cannes de Un Certain Regard-prijs voor beste regisseur. Een wildjager (Jeremy Renner) helpt beginnend FBI-agente (Elisabeth Olson) bij het oplossen van een mysterieuze moord in het wetteloze indianenreservaat Wind River en wordt hierdoor geconfronteerd met zijn traumatische verleden.

Taylor Sheridan, scenarioschrijver van het Oscargenomineerde Hell or High Water en Sicario, maakt ook als regisseur indruk met zijn oprechte milieuschets van een geïsoleerde gemeenschap die niet kan ontsnappen aan de tragedies van het verleden. Wildjager Cory Lambert (Jeremy Renner; The Hurt LockerAmerican Hustle) ontdekt een lichaam in de woestijn van het Indian River Reservaat, waarna beginnend FBI-agent Jane Banner (Elizabeth Olsen; Martha Marcy May Marlene) een onderzoek start. Maar omdat ze geen idee heeft hoe ze de koude winter van Wyoming moet doorstaan, schakelt ze Lambert in als gids. Tijdens het recherchewerk doorkruisen de twee een regio die wordt verwoest door drugs en geweld, en waar iedereen in de overlevingsmodus zit.

In deze afgelegen plek omringd door extreme natuur schept Renner ruimte voor genuanceerde dialogen en karakterschetsen, ondersteund door uitstekende bijrollen van Graham Greene (Dances with Wolves), Gil Birmingham (House of Cards) en Jon Bernthal (The Walking Dead).

(Bron: eyefilm.nl)