Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

WERK OHNE AUTOR

lengte: 3u08

Drama

Een film van Florian Henckel von Donnersmarck
Met Tom SchillingPaula Beer en Sebastian Koch
Met een score van Max Richter

 

Filmfestival van Venetië 2018: in Officiële Competitie
Officiële Duitse inzending voor de Oscars 2019

Genomineerd voor Beste Buitenlandse Film – Golden Globes 2019

In ‘Werk ohne Autor’, geïnspireerd door het leven van kunstschilder Gerhard Richter, staan drie periodes uit de Duitse geschiedenis centraal. Wanneer de jonge kunstenaar Kurt Barnert de studente Ellie ontmoet, is hij ervan overtuigd dat hij de liefde van zijn leven gevonden heeft. Om de verstikkende Oost-Duitse mentaliteit en Ellies tirannieke vader Carl te ontvluchten, ontsnappen Kurt en Ellie naar het Westen.
Maar Kurt wordt achtervolgd door de pijnlijke herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de Nazi-jaren. Bovendien blijken hij en Carl verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Carl tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Kurt begint schilderijen te maken over zijn eigen lot en de trauma’s van een hele generatie. Wanneer Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook zware implicaties voor Carl.
Liefde, haat, familie, macht, kunst, geschiedenis en politiek: alles komt samen in ‘Werk ohne Autor’