Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

UNDER ELECTRIC CLOUDS
27 maart 20u30 / Lengte: 2u18

Drama

Uit de reeks Please Release Me (onuitgegeven films in België) brengen we als 3e film UNDER ELECTRIC CLOUDS in een regie van

ALEKSEY GERMAN

UA/PL/RU 2015 | 138′ | ENGELS ONDERTITELD

Acteurs: LOUIS FRANCK, MERAB NINIDZE, VIKTORIYA KOROTKOVA

Rusland ziet er anno 2017 niet bepaald vrolijk uit. De landschappen zijn kil en grijs, de tijden hopeloos en post-apocalyptisch. Of moet de grootste oorlog van al nog komen? Loert het einde der tijden net om de hoek?

Aleksey German Junior, zoon van Hard To Be A God-maker Aleksey German Senior, laat er weinig twijfel over bestaan: Under Electric Clouds is een verknoping van symbolische momenten uit het huidige Rusland, verscheurd door megalomanie, corruptie, blind geloof in autoriteit, een fatale passie voor het verleden en een obsessie met de toekomst.

In zeven vignetten, tussen 7 en 35 minuten, focust de regisseur op verschillende situaties en personages die verbonden zijn aan een onafgewerkte wolkenkrabber, een gebouw dat misschien enkel nog een skelet zal blijven. Het is een aaneenschakeling van lang aangehouden shots, met personages die in prachtige, catastrofische decors bewegen en praten met het gewicht van de wereld.

Under Electric Clouds werd twee jaar geleden geselecteerd voor de Berlinale en won de Zilveren Beer voor Cinematografie. Een filmzaal is dan ook de enige plaats waar deze film thuishoort.

In samenwerking met: