Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

The Whistlers (La Gomera)

lengte: 1u44 / Tarief: €6,50

Drama humor Misdaad Thriller

Corneliu Porumboiu heeft de laatste jaren vooral indruk gemaakt met subtiele en absurd-satirische arthousefilms – denk maar aan ‘Police, Adjective’. Maar de regisseur, een boegbeeld van de zogeheten Roemeense New Wave, bewijst met ‘The Whistlers’ dat hij ook uit de voeten kan met een amusante misdaadkomedie.

Centraal staat een onorthodoxe politieagent die door de verleidelijke Gilda benaderd wordt om haar vriend uit de gevangenis te bevrijden en op het Canarische eiland La Gomera belandt. Daar zal hij zich El Siblo eigen maken, een eeuwenoude gefloten taal om heimelijk te communiceren met Roemeense gangsters. Het taaltje zou wel eens van pas kunnen komen bij de gewiekste heist waarin hij verwikkeld raakt. Er zijn auto-achtervolgingen en femme fatales, exotische locaties en labyrintische plotwendingen. Maar ‘The Whistlers’ draagt onmiskenbaar Porumboiu’s stempel. Lees: héél veel zwarte en gortdroge humor.