Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

The Rider
lengte: 1u44
Tarief: €6,00
maandag 18 juni 20u30

Drama

Gebaseerd op zijn eigen waargebeurde verhaal, volgt THE RIDER Brady Jandreau, een rijzende ster in de rodeowereld die na een tragisch ongeluk te horen krijgt dat hij zijn dromen en ambities zal moeten opbergen. Terug thuis vraagt Brady zich af waar hij voor moet leven als hij niet langer kan doen wat zijn leven zin geeft: het paardrijden en de wedstrijden. In een poging om zijn lot opnieuw in eigen handen te nemen, gaat Brady op zoek naar nieuwe hoop, passie en identiteit.

THE RIDER werd geproduceerd door Bert Hamelinck voor de Amerikaanse afdeling van het Belgische productiehuis Caviar. De film verovert de harten van pers, publiek en festivaljury’s wereldwijd. Zo won hij onder andere de hoofdprijs van de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en de Grand Prix van het Filmfestival van Deauville, en riep het vakblad Variety hem uit tot ‘Best Film of the Year’. Hoofdrolspeler Brady Jandreau vertolkt zichzelf in de film als niet-professioneel acteur, net als alle andere personages. De film is grotendeels gebaseerd op zijn eigen levensverhaal.