Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

THE NET
Lengte: 1u46/ Ned ondertiteld
Please release me
Tarief: €6,00

maandag 4 juni 20u30

Drama

De pers in Nederland over THE NET (GEUMUL)

★★★★ De Filmkrant

★★★★ NRC

★★★★ FILMVANDAAG.NL

★★★★ CINEMAGAZINE

★★★★ FILMTOTAAL

★★★     VOLKSKRANT

★★★     PAROOL

Meeslepend verhaal over achterdocht en wantrouwen. Een eenvoudige Noord-Koreaanse visser komt per ongeluk in Zuid-Koreaanse wateren terecht. Hij wordt onmiddellijk gearresteerd op verdenking van spionage, afgevoerd naar Seoul en eindeloos verhoord. De man zelf wil alleen naar zijn gezin terug.
De Zuid-Koreaanse politie probeert Nam Chul-woo over te halen om overloper te worden, en een ding wordt hem duidelijk: of hij nou wel of niet terugkeert naar Noord-Korea, zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Hij ontdekt de donkere kant van de Zuid-Koreaanse maatschappij die in schril contrast staat met het beeld dat hij ervan had. Eenmaal terug in zijn thuisland ondergaat hij een zelfde verhoor en begint de ellende opnieuw.
Ryo Seung-bum schittert in de rol van de visser. Met groot charisma brengt hij menselijkheid in de film die uiteindelijk gaat over het dogmatisch hersenspoelen van mensen, ongeacht de onderliggende ideologie en veronderstelde vrijheid.
Kim Ki-duk shockeert zijn publiek opnieuw – niet door extreme seks of geweld bekend uit zijn vorige werk, maar door de openhartigheid waarmee hij dit ontnuchterende relaas over een visser uit het Noorden doet.