Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

The Lost City of Z
3e week / lengte: 2u20

Avontuur Drama

De Britse ontdekkingsreiziger Percival Fawcett trekt de Amazone in, op zoek naar een mythische stad. De wetenschappelijke wereld hechtte geen geloof aan zijn vertelsels over deze geavanceerde beschaving, waardoor hij in de jungle op zoek gaat naar bewijsmateriaal. Maar hij keert nooit terug …

Aan het begin van de 20e eeuw ontdekt avonturier Percy op een van zijn tochten door het onontgonnen Amazonewoud restanten van een oude, ver ontwikkelde beschaving. Bij zijn terugkomst in Engeland wordt zijn verhaal afgedaan als onzin en wordt het idee van het bestaan van de mythische stad El Dorado belachelijk gemaakt. Fawcett is echter vastbesloten om terug te keren naar de jungle en met de steun van zijn vrouw en zoon deze plek te vinden. Een levensgevaarlijke tocht.
Regisseur James Gray (The Immigrant, Two Lovers, We Own the Night) verfilmt de gelijknamige bestseller van David Grann, die gebaseerd is op waargebeurde feiten. Hij haalde daarvoor een sterrencast in huis, bestaande uit Sienna Miller, Robert Pattinson, Charlie Hunnam en Tom Holland.

De jungle die hij tevoorschijn tovert is geïnspireerd op de naïeve doeken van Henri Rousseau en moet meer fantasie dan realiteit voorstellen. Om die dromerige dimensie te accentueren, draaide Gray overigens niet digitaal, maar op pellicule.