Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

20 jaar ‘The Big Lebowski’
‘DUDE DAY’
Tarief: €6,00

maandag 14 mei 20u30

Komedie

Maandag 14 mei is het twintig jaar geleden dat komedie ‘The Big Lebowski’ van The Coen Brothers in de bioscopen verscheen.
14 mei is dan ook uitgeroepen tot ‘THE DUDE DAY’ en wordt deze cultklassieker wereldwijd vertoond.

Het leven van oude hippie Jeff Lebowski, alias ‘The Dude’, wordt verstoord wanneer een stel gangsters zijn huis binnenvallen, hem in elkaar slaan en zijn vloerkleed ‘bezoedelen’ en geld eisen. The Dude vermoedt al snel dat hij wordt aangezien voor zijn steenrijke naamgenoot en gaat bij hem langs om compensatie te vragen voor zijn vloerkleed. De gevolgen zijn niet te overzien, want voor hij het beseft raken The Dude en Walter verstrikt in een web van misdaad, mysterie en avant-garde kunst.

Op The Dude Day (maandag 14 mei) keert The Big Lebowski terug in de Nederlandse bioscopen om zijn twintigste verjaardag te vieren. Vol met onvergetelijke personages en scènes, de veel geciteerde The Big Lebowski is een filmklassieker van Academy Awards-winnende filmmakers Joel en Ethan Coen.