Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

TARANTINO SPECIAL ma 12/08
KILL BILL 1 & 2 (4u00)
€10,00 voor de 2 films

Actie Avontuur Thriller

15 jaar geleden in april 2004 brachten we de Europese première van KILL BILL 2 op de ElaN Filmavonden.
Naar aanleiding van de nieuwe film van Tarantino ‘Once Upon a time in Hollywood…’ brengen we enkele van zijn films terug op het witte doek.

DEEL 1 (2003 / 1u52)
Een jonge vrouw (Uma Thurman) wordt op haar bruiloft neergeschoten door haar collega’s, een club huurmoordenaars onder leiding van ene Bill. Ze overleeft ternauwernood, ontwaakt jaren later uit een coma, bemachtigt een samoeraizwaard en zoekt haar aanvallers op, om ze een voor een te vermoorden. Eerste deel van Tarantino’s ode aan ouderwetse Aziatische vechtfilms, boordevol filmcitaten, met een sterk stukje animatie, een puike soundtrack en vooral veel prachtig in beeld gebracht geweld.

DEEL 2 (2004 / 2u18)
Na de overdonderende finale van deel 1 leek het voor Quentin Tarantino lastig een waardige opvolger te maken. Hij slaagde niettemin met vlag en wimpel, door het accent te verleggen van actie naar de psychologische aspecten en de geschiedenis. Wat niet wil zeggen dat het een tam vervolg is geworden, integendeel, wederom is het een sprankelende ode aan de kung fu film geworden. The Bride (Uma Thurman) gaat verder met wraak nemen op haar voormalige collega’s van de Deadly Viper Assassination Squad en krijgt, uiteindelijk, de kans to ‘kill Bill’.

BRON: Filmtheater Hilversum.