Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Sweet Country
lengte: 1u53

maandag 20 aug 20u30

Avontuur Drama

Sweet Country speelt zich af in Australië eind jaren 1920 en is gebaseerd op waargebeurde feiten. De Aboriginal Sam werkt op het veld bij de goedhartige predikant Fred Smith. Hij wordt uitgeleend aan de opvliegende en verbitterde ex-militair Harry March, die hulp nodig heeft om zijn buitenpost te renoveren. De relatie tussen Sam en Harry verslechtert, en escaleert uiteindelijk in een schietpartij, waarbij Sam Harry uit zelfverdediging doodschiet.
 
Omdat hij weinig vertrouwen heeft in een eerlijk proces, vlucht Sam met zijn zwangere vrouw Lizzie de uitgestrekte, levensgevaarlijke Australische wildernis in. Een meedogenloze klopjacht wordt opgezet onder leiding van sergeant Fletcher.
 
‘Sweet Country’ laat niet alleen op een zinderende, weergaloze manier de Australische ‘outback’ van eind jaren 1920 tot leven komen; deze spannende en poëtische kijk op rechtvaardigheid, macht en discriminatie heeft bovendien ook een belangrijke hedendaagse en universele weerklank. 


Warwick Thornton is een Aboriginal Australisch filmmaker die al veelvuldig internationaal gelauwerd werd. In 2009 won hij de prestigieuze Caméra d’Or in Cannes voor zijn debuutfilm ‘Samson & Delilah’, die nadien nog talrijke andere prijzen won over heel de wereld. Zijn nieuwe film ‘Sweet Country’ won de Special Jury Prize op het Filmfestival van Venetië en de Platform Prize, de belangrijkste juryprijs op het Filmfestival van Toronto.