Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

PIRANHAS : di 17 sept 20:00

lengte: 1u45 / standaard tarief

Drama Thriller

Schokkend portret van zes Napolitaanse jongens die zich klaarstomen voor een leven in de maffia. Naar een roman en scenario van de schrijver van Gomorrah.

In Napels groeien jongeren op in een sfeer van misdaad. Een van die jongeren is de 15-jarige Nicolas. Hij en zijn makkers scheuren met hun brommers rond en houden zich bezig met drugshandel in opdracht van lokale maffiabazen. Nicolas is slim en slaagt er langzaam maar zeker in zich op te werken. Roekeloosheid wordt de bron van zijn succes. Maar het toenemende geweld waarmee hij zijn omgeving teistert, moét zich wel een keer tegen hem keren.

Gebaseerd op de bestseller La paranza dei bambini (2016) van de Napolitaanse schrijver Roberto Saviano. Van Saviano’s debuutroman Gomorra werden wereldwijd tien miljoen exemplaren verkocht en hij leeft vanwege dit boek al meer dan tien jaar lang een ondergedoken en zwaarbeveiligd bestaan.

Winnaar van de Zilveren Beer voor Beste Scenario op het Filmfestival Berlijn 2019.

 

Onder de noemer Film Fest Gent On Tour tonen we elke derde dinsdag van de maand in avant-première de allernieuwste films van markante filmmakers van deze tijd. De film wordt telkens voorafgegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher (tot voor kort artistiek directeur FFG) en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.