Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Ladies Movie Night @ MOOOV
VVK tickets in ROXY
€15,00 Glasje CAVA
& aangepaste hapjes

Drama Romantiek

In samenwerking met FEMMA – KVLV – MARKANT

Een prachtige film over emancipatie, romantiek en met een krachtige boodschap

Een jonge weduwe werkt in Mumbai als dienstmeid bij een welgestelde familie. Zij krijgt de taak te zorgen voor de zoon, een beschaafde en vriendelijke jonge man. Rich boy meets poor girl – het is een overbekend thema dat in menig Hollywood-film doorgaans leidt tot zoete en overgeromantiseerde films. In de handen van debuterend regisseur Rohena Gera levert het een fraai en realistisch drama op.

 

SIR in de pers

DE VOLKSKRANT**** Fris en onderhoudend.

HET PAROOL**** Een warme film die niet vervalt in suikerzoete sentementaliteit.

VPRO CINEMA**** Een verrassend ingetogen en menselijk speelfilmdebuut met ruimte voor subtiliteit.

BRUZZ Niels Ruëll *** SIR is een Indiase film die laat zien dat het verfoeilijke kastenstelsel nog altijd niet is doodgebloed, zonder de politieke toer op te gaan. SIR is ook een erg romantische film over de sociaal onmogelijke liefde tussen twee eenzame zielen in grootstad Mumbai.

FOCUS KNACK Sven Hollebeke** Een genuanceerde aanklacht tegen een vastgeroest system.

HUMO Erik Stockman**  De film laat goed zien dat het klassenverschil tussen de uit een plattelandsdorp afkomstige dienstmeid, die haar bord gehurkt dient leeg te smikkelen in een hoekje van de keuken, en haar meester dieper reikt dan de afgrond onder de Brug van Khazad-Dûm.