Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

SHOPLIFTERS / lengte: 2u00
ElaN Filmavonden
tarief: €6,00

Drama humor

Fictiefilm / 2018 / 2:01 / Regie: Hirokazu Koreeda / Cast: Kirin Kiki, Lily Franky, Sôsuke Ikematsu, e.a. / Japan / Gesproken taal: Japans / Ondertiteling: Nederlands

Osamu en zijn gezin kunnen met moeite de touwtjes aan elkaar knopen en vullen hun magere inkomen aan met regelmatige winkeldiefstallen. Op een dag vinden Osamu en zijn zoon een jong meisje op straat. Na enige twijfel neemt hij het kind mee naar huis en stemt zijn vrouw ermee in om voor haar te zorgen, omdat het meisje thuis mishandeld wordt. Ze wordt opgenomen in de familie, maar hierdoor zullen al hun geheimen – en de redenen van hun diefstallen- langzaam maar zeker boven water komen.

Commentaar:

Regisseur Hirokazu Kore-eda (Nobody Knows, Like Father, Like Son) is ongetwijfeld de belangrijkste hedendaagse Japanse regisseur en won – nadat hij al 17 jaar vaste klant was in Cannes – eindelijk en meer dan verdiend de Gouden Palm. Kore-eda is een krak in prachtige, fijnbesnaarde familiedrama’s met een onderliggende melancholische toets en een subtiele sociale commentaar op de Japanse samenleving. Shoplifters is het sierlijke pareltje dat zijn rijke oeuvre prachtig bekroont.

Bron: CinemaZ