Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

SHADOW
PRM-release
lengte: 1u30 / standaard tarief

Actie Avontuur

Regisseur: Zhang Yimou,, HK2018 116’

Mandarijns gesproken, Nederlands ondertiteld.

 De koning van Pei en zijn volk leven in ballingschap nadat hun stad, Jing, overgenomen wordt. De koning kan dit verlies moeilijk verkroppen, maar kent ook zijn eigen beperkingen. Zijn woede komt tot een toppunt als hij ontdekt dat een van zijn belangrijkste generaals de tegenstander uit heeft gedaagd tot een duel. Wat hij niet weet is dat het hier een dubbelganger betreft. Zijn echte generaal is gewond, maar heeft in het geheim een dubbelganger opgeleid tot zijn ‘shadow’, die hij als een marionet kan bespelen. Hij denkt hiermee alle problemen opgelost te hebben, maar zelfs hij kan niet voorkomen dat zijn vrouw gevoelens begint te krijgen voor deze dubbelganger. Lang blijft de frictie onderhuids, maar in het derde bedrijf van dit Shakespeareaanse drama komt het tot een bloederige climax.

Zhang Yimou keert terug naar het Wuxia-genre, chinese spektakelfilm, die hij zelf met “Hero” & “House of the flying daggers” nieuw leven inblies.

Kurosawa & Shakespear zijn niet ver weg in een complex spel rond macht. Een meesterlijk complot dat uitmondt in een visueel verbluffend actie-spektakel waar Hollywood een punt aan kan zuigen. ‘de 3 koninkrijken”, een fabelachtig stukje Chinese geschiedenis  zoals enkel Yimou kan vertellen.