Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

PRINCESS
27 maart 20u30

Drama

Adar, een androgyne meisje op de rand van de puberteit, woont bij haar stiefvader en een vaak uithuizige moeder. Haar stiefvader, die het heel goed -misschien net iets te goed- met haar voor heeft, praat over haar in de mannelijke vorm en geeft haar als koosnaampje ’prins’. Tot op de dag dat ze Alan ontmoet, een jongen die verrassend sterk op haar lijkt, net zoals een mannelijke dubbelganger, en met wie het klikt. Ingebeeld of niet, Alan wordt al snel omarmd door het gezin. Alans aanwezigheid zal al snel een sombere werkelijkheid aan het licht brengen in deze fascinerende en verrassende film die vlot omgaat met de genderproblematiek.

Deze film is een teder en eerlijk familieverhaal, maar ook een uitdagend coming-of-age-drama. De jonge cineaste Tali Shalom-Ezer vermijdt vals sentiment, karikaturen en clichés. In de pers wordt ze vergeleken met grote namen als Richard Linklater en Todd Solondz.