Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

PARASITE / lengte: 2u10
Gouden Palm Cannes
€4,99

Drama humor Thriller

Vader Ki-taek en zijn familie zijn werkloos en wonen in een schamel appartement in Zuid-Korea. Om de eindjes aan elkaar te knopen, vouwen ze pizzadozen. Tot zoon Ki-Woo van een vriend het aanbod krijgt om bij de welgestelde familie Park de dochter van privélessen Engels te voorzien. Ki-Woo maakt het zijn missie om met het hele gezin in dienst genomen te worden door de Parks. Maar een onverwachte gebeurtenis strooit roet in het eten.

Net als Bong Joon-Ho’s andere films (The Host, Barking Dogs Never Bite) valt deze film niet in één hokje te steken. Bong omschrijft zijn film zelf als een tragikomedie over familiebanden, maar deze politieke parabel over de zwaktsten in de maatschappij heeft veel meer in zijn mars. Parasite bleek vooral een echt prijzenbeest te zijn: in mei een Gouden Palm in Cannes, in januari een Golden Globe voor beste buitenlandse film en toen moest de ultieme bekroning nog komen. Van haar 6 Oscarnominaties verzilverde Parasite er maar liefst 4! Waaronder die voor Beste Film wat het de eerste keer maakt dat een niet Engelstalige film die Oscar wint. Een historische winnaar dus!

Meesterlijk gefilmd, vlijmscherpe satire én een verrukkelijk grappige publiekslieveling” – ⭐⭐⭐⭐⭐ (De Morgen)

Een slimme, komische thriller en een lust voor oog en oor.” – ⭐⭐⭐⭐⭐(De Standaard)

Bong Joon-ho zet de klassenverhoudingen op hun kop in Parasite, een hoogst entertainende mix van satire en suspense.” – ⭐⭐⭐⭐⭐ (Knack Focus)
Huur hier deze film