Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Once upon a time in Hollywood
extra voorstelling
lengte: 2u39 / tarief lange film

Actie Drama humor

Once Upon a Time in Hollywood’ blikt terug naar Hollywood in de zomer van 1969. Na een hoofdrol in een belangrijke westernserie vindt acteur Rick Dalton (Leonardo Dicaprio) moeilijk nieuw werk. Samen met zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) gaat hij op zoek naar nieuwe acteeruitdagingen en eeuwige roem. Tot Hollywood plots wordt opgeschrikt door de moord van de Manson Family op Sharon Tate, die de buurvrouw van Dalton is.

Quentin Tarantino’s negende film ging op het filmfestival van Cannes in wereldpremière. De pers was unaniem lovend en noemde deze film Tarantino’s beste film die hij het afgelopen decennium heeft afgeleverd. Het is ook een zeer persoonlijke film. De moorden van de Manson Family lieten een diepe indruk na op de toen zesjarige Tarantino. Rasacteurs Leonardo DiCaprio en Brad Pitt staan voor de eerste keer samen voor de camera, dus vonken gegarandeerd.