Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

On Body and Soul
avant-première

dinsdag 26 dec

Drama humor Romantiek

Omdat Paul Verhoeven en zijn juryleden tijdens de Berlinale op slag verliefd werden op ‘On Body and Soul’ werd de film bekroond met de Gouden Beer. Tegelijk is het de vreemdste romcom van het jaar.

Ildikó Enyedi plaatst een geduldig opgebouwd liefdesverhaal tegen de achtergrond van een Hongaars slachthuis: de asociale directeur valt voor de veel jongere nieuwe voedselinspectrice, die tekenen van autisme vertoont. Maar hun romance blijft bij voorzichtige, ietwat ongemakkelijke toenaderingspogingen. De zaken worden er niet eenvoudiger op wanneer ze tot hun eigen verbazing ontdekken dat ze ‘s nachts dezelfde droom delen waarin ze als herten ronddartelen in een winters bos. ‘On Body and Soul’ wisselt droomsequenties vol prachtige breedbeeldshots van wilde dieren af met subtiele humor en tragiek. Een klein meesterwerk van een in Europa onderbelichte regisseuse. (A.I.)