Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Notti Magische
lengte: 2u00
standaard tarief

Drama humor Romantiek

Deze bitterzoete komedie van Paolo Virzì (‘The Leisure Seeker’) speelt in de jaren 80; de nadagen van de glorietijd van de Italiaanse film die worden gedomineerd door cynisme, machtsmisbruik en corruptie.

Drie jonge scenarioschrijvers worden uitgenodigd in Rome als finalisten van een competitie die gesponsord is door de oude garde van de nationale filmindustrie. Ze beleven een van drank doordrongen nacht. Excentrieke oude filmgiganten proberen zich desperaat vast te klampen aan het staartje van de hoogtijdagen van de Italiaanse film, politici, acteurs en showgirls maken misbruik van hun sterrenstatus.

Wanneer een oude producent aan het einde van de nacht dood uit de Tiber-rivier wordt gevist, zijn de drie jonge schrijvers de hoofdverdachten. Ze vertellen ieder hun verhaal van die nacht op hun eigen fantasievolle manier aan de politie.

Virzì vermengt komedie en mysterie op geniale wijze met elkaar. De film is een viering van de Italiaanse cinema en tegelijkertijd een illustratie van hoe de jonge generatie Italianen wordt tegengehouden door het vastberaden verzet tegen verandering van de oudere generatie.