Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Mijn vader is een saucisse
lengte: 1u20 / standaard tarief
AP ism Film Fest Oostende
zaterdag 19 juni 19u30

familie

Mijn vader is een saucisse is de eerste Vlaamse film die zal uitkomen na de sluiting van de bioscopen in oktober en bijt zo de spits af van de FFO Nights. De film zal op zaterdag 19 juni simultaan in avant-première gaan in alle Kinepoliscomplexen van Vlaanderen & Brussel en enkele onafhankelijke bioscopen. De film wordt voorzien van een uitgebreide preshow vanop de rode loper in Oostende. Samen blikken we vooruit op al het moois dat de komende weken in de cinema te zien zal zijn. Dit allemaal met één duidelijke boodschap: “Welkom terug in de cinema!”.

Mijn vader is een saucisse is het langspeeldebuut van Anouk Fortunier, die eerder al internationaal indruk maakte met haar kortfilm Drôle d’oiseau, over de band tussen vader Paul en zijn dochter Zoë. Wanneer hij op een dag plots zijn job als bankier opgeeft om acteur te worden, denkt de familie dat hij gek geworden is. Zoë is de enige die gelooft dat haar vader een geweldige acteur is, klaar om ontdekt te worden. Een echte familiefilm met een goede portie humor, een ontroerend vader-dochterverhaal, maar vooral een film om je mee te amuseren. Kortom: het ideale cinema-uitje voor de ganse familie!

De Belgische familiefilm kan rekenen op een topcast met o.a. Johan Heldenbergh, Hilde De BaerdemaekerSavannah Vandendriessche, Frank Focketyn, Jade De Ridder, Ferre Vuye en Chokri Ben Chikha. Het scenario is van de hand van Jean-Claude van Rijckeghem (Aanrijding in Moscou, Zagros) en is gebaseerd op het boek Mon père est une saucisse van Agnès de Lestrade. Mijn vader is een saucisse is een Vlaams-Nederlandse coproductie met aan Vlaamse kant producent A Private View. Paradiso Filmed Entertainment brengt de film uit op 23 juni.