Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

McQUEEN / In- en uitleiding door
Veerle Windels modejournaliste
voor De Standaard

Documentaire

Een intiem portret van het buitengewone leven, werk en talent van modeontwerper Alexander McQueen.

★★★★ “Ontroerend, stijlvol portret” – Trouw
★★★★  
“In McQueen worden mythes ontkracht en nieuwe verhalen gecreëerd” – De Volkskrant
★★★★  “Openhartige, intieme maar ook duistere documentaire” – De Telegraaf

“McQueens levensverhaal fascineert – ook als je niet veel met mode hebt” Het Parool

McQueen was een onopvallende jongen uit de arbeidersklasse van Oost-Londen. Op zestienjarige leeftijd ging hij van school en stortte zich op een gedegen leerschool voor het maken en ontwerpen van kleding. Met zijn soms controversiële ontwerpen werd hij een wereldwijd modemerk en een van de meest iconische kunstenaars van de eeuw. Hij ontwierp kleding en schoenen voor vele beroemdheden. Hoe heeft deze punker de wereld van de haute couture van Parijs omvergeworpen en het bedwelmende, revolutionaire tijdperk van ‘Cool Britannia’ ingeluid? En waarom heeft hij op het toppunt van zijn carrière aan dit alles een einde gemaakt?

Door middel van exclusieve interviews met zijn beste vrienden en familie, archiefbeelden, schitterende visuals en muziek is ‘McQueen’ een authentieke lofzang en een aangrijpend portret van de bevlogen maar gekwelde mode-visionair.