Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

MARTIN EDEN – ma 14 okt 20:30
FILM FEST GENT ON TOUR
lengte: 2u09 / Ticket: €7,50

Drama Romantiek

Film Fest Gent On Tour: Exclusieve avant-première van MARTIN EDEN  (Vanaf 21 november in de bioscoop)

De zeeman Martin Eden redt Arturo, de jongste zoon uit een rijke familie, uit een penibele situatie. Die neemt hem mee naar zijn huis waar hij Elena, Arturo’s zus, ontmoet. Hij is op slag verliefd. De jonge, aantrekkelijke en verfijnde vrouw is bovendien een symbool van de sociale status waarnaar hij streeft. Martins droom is om ondanks zijn bescheiden afkomst en de vele obstakels schrijver te worden. Via de oudere intellectueel Russ Brissenden belandt hij echter in socialistische kringen, waardoor hij in conflict komt met Elena en de burgerlijke wereld.

IT, 2019, 129’
Regie: Pietro Marcello. Met o.a. Luca Marinelli, Jessica Cressy, Vincenzo Nemolato…

De film won op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur!

MARTIN EDEN won de TIFF Platform Prize voor artistieke kwaliteit en regie.

Elke derde dinsdag van de maand staat ‘Film Fest Gent’ bij je voor de deur met een avant-première onder de arm. Onder de noemer ‘Film Fest Gent On Tour’ programmeren ze de allernieuwste films van markante filmmakers van deze tijd in bioscopen of cultuurcentra in heel Vlaanderen. In Klein-Brabant kan je maandelijks afwisselend terecht in cc Binder en CC Ter Dilft. De vertoning wordt telkens voorafgegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher en een gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

Film Fest Friends krijgen het standaard kortingstarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.
De film wordt een maand op voorhand aangekondigd.