Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Liza, The Fox-Fairy

ma 2 okt 20u30

Drama humor

Liza’s grootste droom is voor haar 30ste verjaardag de liefde van haar leven te ontmoeten. Maar dat blijkt niet zo evident, want de enigen waarmee ze echt contact heeft zijn een japanofiele weduwe die ze dag in dag uit verzorgt, en de geest van een allang dode Japanse popzanger. Deze laatste onwaarschijnlijke figuur heeft Liza uit jaloezie vervloekt door haar in een vossen-fee om te toveren waardoor elke man die Liza begeert op een gruwelijke wijze omkomt. Zal Liza aan de vloek weten te ontsnappen?

Commentaar:

Liza, The Fox-Fairy is een surrealistisch sprookje met een luguber kantje. De Hongaarse regisseur Károly Ujj Mészáros maakte reeds kortfilms waar hij vele prijzen mee gewonnen heeft op meer dan 30 nationale en internationale kortfilmfestivals. In Nederland ging Liza, The Fox-Fairy in première op het Imagine Filmfestival waar het een publieksfavoriet werd en de Zilveren Méliès voor Beste Film won.

 

Liza, The Fox-Fairy wordt samen met de kortfilm Edmond vertoond. Edmond is een poppenhuisanimatie van regisseuse Nina Gantz over het mannetje Edmond dat aan de oever van een meer zijn leven overdenkt en op zoek gaat naar zijn verlangens. Edmond is een prachtige visuele weergave over de kracht van liefde.

 

PLEASE RELEASE ME

Vijf filmhuizen – Cinema ZED (Leuven), KASK Cinema (Gent), Kunstencentrum Buda (Kortrijk),  Cinema ZUID (Antwerpen) en De Roxy ( Koersel)  bundelen hun krachten om enkele steengoede films die niet in België uitkomen, tóch naar de zaal te brengen. Meer info vind je op www.pleasereleaseme.be