Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

LIFE OF BRIAN
ROXY Klassiekers / lengte: 1u30
Tickets: €8,00 – €7,00 (kortingstarief)

humor

Brian Cohen (Chapman) wordt geboren in Bethlehem op dezelfde dag als zijn buurjongetje Jezus. Geen wonder, dus, dat hij later wordt gezien als Messias. Hij ontkent de Verlosser te zijn, maar een van zijn volgelingen weet: ‘Only the true Messiah denies His divinity.’

Life of Brian komt voor zijn 40e verjaardag terug naar de bioscoop! In glorieuze kwaliteit, levert Monty Python een vernietigende, anarchistische satire van zowel religie als de Hollywood-weergave van alle Bijbelse dingen met hun 1979-film Life of Brian.

Zeer controversieel en verbannen in verschillende landen, wordt de film nu vaak gerangschikt als de grootste comedy aller tijden door tijdschriften en media over de hele wereld. Zoals Monty Python-lid Terry Gilliam zegt: “It rips bare and makes you laugh at the world we’ve created for ourselves.”

Gevestigd in 33 A.D. Judea, waar geïrriteerde Romeinen proberen een bepaalde orde op te leggen, is het een tijd van chaos en verandering zonder een tekort aan messiassen en volgelingen die bereid zijn in hen te geloven. Centraal staat Brian Cohen, een aarzelende would-be messiah die oprijst als een resultaat van een reeks absurde omstandigheden.