Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Leave No Trace
Please Release Me selectie

lengte: 1u49 / Tarief: €6,50

Avontuur Drama

LEAVE NO TRACE is de nieuwe indringende film van Debra Granik (Winter’s Bone, Stray Dog, Down to the Bone).

Leave No Trace
Debra Granik
2018 / 109′
VS & Canada
Engels gesproken / Nederlands ondertiteld
Met o.a. Thomasin McKenzie, Ben Foster

Will, een Irak-veteraan, en zijn jonge tienerdochter Tom wonen al enkele jaren buiten de beschaving in een natuurreservaat in Portland, Oregon. Ze onderhouden een geïsoleerde, quasi-idyllische levensstijl onder invloed van Wills vrees voor sociale interactie. Een post-traumatisch stress-syndroom lijkt hem van een ander soort leven te weerhouden. Wanneer de sociale diensten het tweetal op het spoor komen wordt de innige verhouding tussen vader en dochter op de proef gesteld.

Net als in haar vorige film Winter’s Bone krijgen we hier opnieuw een genuanceerd portret van vader-dochter liefde waarin de grenzen tussen volhouden en loslaten, en macht en onmacht geëxploreerd worden. In haar specifieke filmstijl balanceert Granik ruw naturalisme met poëtische esthetiek, en besteedt ze bijzonder veel aandacht aan de personages en hun omgevingen.

i.s.m. Buda Kortrijk, KASKcinema, Cinema Zed, Cinema Zuid en Focus Knack