Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Ladies Movie Night
Hidden Figures
dinsdag 4 april 20u30

Drama humor

Hidden Figures is gebaseerd op een boek dat het waargebeurde verhaal vertelt van Katherine Johnson die als eerste zwarte vrouw een belangrijke positie bekleedde bij NASA. Een kleurrijke, licht activistische film over een onderbelichte en uitzonderlijke pagina uit de Amerikaanse geschiedenis die helaas nog steeds relevant is.

Een onmisbare schakel in het Amerikaanse ruimteprogramma van de jaren ‘60 waren de computers. Alleen, in die tijd was een ‘computer’ nog een mens. Het waren vrouwen voor wie dit het hoogtepunt van hun carrière was. Wanneer NASA zich klaarmaakt om John Glenn de ruimte in te sturen om als eerste in een baan rond te Aarde te gaan, is een hele batterij ‘computers’ non-stop bezig de nodige berekeningen te doen. Drie vrouwen laten zich niet in een hoekje duwen door hun blanke mannelijke collega’s.