Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

J’ai perdu mon corps
lengte: 1u25
€4,99

Animatie Drama humor

De geamputeerde rechterhand van de jonge pizzakoerier Naoufel ontsnapt uit de vriezer van het ziekenhuis en is vastberaden om zich te herenigen met haar lichaam. Terwijl de hand door Parijs dwaalt en terugdenkt aan haar tijd met Naoufel, ontwaakt er in de pizzaboy een liefde voor vaste klant Gabrielle; een meisje van wie hij het gezicht nooit zag, maar wier stem zijn hart doet bonzen.

‘J’ai perdu mon corps’ is gebaseerd op het boek ‘Happy Hand’ van Guillaume Laurant, vaste co-scenarist van Jean-Pierre Jeunet (‘Le Fabuleux Destin d’Amèlie Poulain’). De film vindt zijn kracht in het absurde en poëtische contrast van de verhaallijnen, die ons twee compleet verschillende kanten van Parijs én van het leven tonen: aan de ene kant de romantische gevoelens van Naoufel, aan de andere kant een relaas van verlies en rouw vanuit het unieke perspectief van zijn hand.

Palmares
Grand PrixSemaine de la Critique, Filmfestival van Cannes 2019
Le Cristal du Meilleur Long-Métrage, Annecy 2019
Huur hier deze film