Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

IF BEALE STREET COULD TALK
lengte: 1u55 / standaard tarief
1 OSCAR

Drama Romantiek

Gent on Tour en ElaN Filmavonden brengen opnieuw een avant-première op maandag 14 januari.

 

Van: Barry Jenkins (‘Moonlight’)

met: Kiki Layne, Stephan James, Regina King, ea.

Regisseur Barry Jenkins’ ambitieuze opvolger van zijn Oscar-winnende “Moonlight” is een bewerking van de ontroerende gelijknamige roman van James Baldwin over een vrouw die vecht om haar vals beschuldigde man uit de gevangenis te bevrijden vóór de geboorte van hun kind.

Harlem, begin jaren ’70. De 19-jarige Tish Rivers lijkt gedwongen om snel volwassen te worden. Ze is zwanger van Fonny, de man van wie ze al van kinds af aan zielsveel houdt. Hun droom van een eigen familie spat uit elkaar wanneer Fonny naar de gevangenis moet voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Tish weet dat Fonny onschuldig is en weet dat zijn goede vriend Daniel net vrijkwam na een even onrechtvaardige opsluiting. Terwijl Fonny’s ouders worstelen met gevoelens van machteloosheid, blijkt de familie van Tish onwrikbaar in hun steun. Vooral Tish haar moeder lijkt alles op het spel te willen zetten voor het geluk van haar dochter, haar toekomstige schoonzoon en voor het ongeboren kind. “If Beale Street Could Talk” is een tijdloos en ontroerend liefdesverhaal over zowel de onverbrekelijke band van een koppel als de empowerment van een Afro-Amerikaanse familie.