Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

HOWARD’s END
Film Fest Gent on Tour
dinsdag 20 juni 20u00

Blokkeer elke derde dinsdag van de komende maanden alvast in je agenda, want dan staat we bij je voor de deur met een avant-premiere onder de arm. Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeren we de allernieuwste films van de markante filmmakers van deze tijd in een bioscoop of cultureel centrum bij jou in de buurt. De film die op 20 juni de Vlaamse cinema’s zal verfraaien, wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Als zomer-afsluiter van onze eerste On Tour-reeks werd gekozen voor de gerestaureerde versie van Howard’s End (James Ivory, 1992). Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave schitteren in dit fraai vormgegeven kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten aan de vooravond van WOI.

Deze Britse klassieker sleepte maar liefst 9 Oscarnominaties in de wacht, waarvan het er 3 verzilverde, waaronder voor Beste Actrice: Emma Thompson.

De 4K-restauratie werd ondernomen op basis van het originele cameranegatief en de magnetische soundtrack – beiden zijn bewaard zijn gebleven in het archief van het George Eastman Museum. Audio Mechanics tekende voor de restauratie van de soundtrack en voor de kleurcorrectie was de firma DeLuxe Restoration verantwoordelijk. Regisseur James Ivory en director of photography Tony Pierce-Roberts traden op als supervisor. De presentatie van de in volle luister herstelde film vond vorig jaar plaats in het Cannes Classics-programma van het Cannes-filmfestival.

De vertoning op 20 juni wordt op alle locaties vooraf gegaan door een videointroductie waarin Patrick Duynslaegher en een relevante gast dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

Tickets zijn verkrijgbaar via de deelnemende locaties:
> Sphinx Cinema (Gent)
> CC Lokeren
> Cinema Lumière (Brugge)
> Cinema Cartoons (Antwerpen)
> Studio Geel
> The Roxy Theatre (Koersel)
> CC Strombeek
> Kunstencentrum BUDA (Kortrijk)
> Cinema ZED-Vesalius (Leuven)

Film Fest Friends krijgen het standaard kortingstarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

De volgende edities van Film Fest Gent On Tour vinden plaats op 19 september, 17 oktober, 21 november en 19 december 2017.

De films die we vertonen zijn zo nieuw dat deze pas één van de weken erna in commerciële roulatie komen. Het kan dus zijn dat we pas kort op voorhand weten welke film vertoond gaat worden: hou hiervoor www.filmfestival.be/ontour en de website van deelnemende locaties in de gaten.

Vanaf september 2017 doen ook de volgende locaties mee met Film Fest Gent On Tour: CC Jan Tervaert (Hamme), CC Evergem, CC Zoetegem (Zottegem), Flagey (Brussel, Studio 5), CC De Bogaard (Sint-Truiden), De Velinx (Tongeren), CC de Kollebloem (Puurs) en Dommelhof (Neerpelt).