Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

HEREDITARY (16+)
4e week / lengte: 2u07
tarief lange film

Horror Thriller

Nadat de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, werpt de aanwezigheid van deze weinig geliefde vrouw nog steeds een schaduw op het gezin. Vooral haar kleindochter Charlie, voor wie ze altijd al een ongewone fascinatie had, lijdt eronder. De Grahams zitten nog midden in hun rouwproces wanneer langzaam maar zeker de afschuwelijke waarheid over hun afkomst aan het licht komt. Annie, de moeder binnen het gezin, wordt gedwongen om een duister pad in te slaan om te kunnen ontsnappen aan het noodlot dat hen allen te wachten staat.

Regisseur Ari Aster laat met zijn filmdebuut een zeer verontrustende kijk zien op een huishouden dat op onheilspellende wijze uit elkaar valt.

“Angstaanjagend”, “ijzingwekkend” en “de Exorcist van deze generatie”: critici spaarden hun lof niet voor de nieuwe horrorfilm Hereditary, het debuut van schrijver en regisseur Ari Aster.

De film – met Toni Collette in de hoofdrol – vertelt het verhaal van een gezin dat te maken krijgt met een sterfgeval in de familie. Naarmate ze dieper in hun verleden graven, beginnen de personages bang te worden van wat ze misschien geërfd zouden kunnen hebben.

Op de recensiewebsite Rotten Tomatoes kreeg de film alvast een score van 100 procent.