Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

GIRL / lengte 1u45
Cannes 2018 ‘Camera d’Or’
laatste kans / standaard tarief

Drama

GIRL laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen.

Lukas Dhont veroverde Cannes met Girl, waar de film maar liefst 4 prijzen in de wacht sleepte: de Prijs voor Beste Vertolking in Un Certain Regard (Victor Polster); de FIPRESCI Prijs van de Internationale Filmcritici; de Queer Palm, en als kers op de taart de Caméra D’Or! Momenteel is de film aan een internationaal parcours bezig, met selecties voor festivals als Karlovy Vary, Palić en Odessa, naast een nominatie voor de LUX Filmprijs van het Europees Parlement. En het blijft prijzen regenen: Girl won de Gouden Toren, de Prijs voor Beste Film, op het Europees Filmfestival in het Servische Palić, en Victor Polster won de Prijs voor Beste Acteerprestatie op het Internationaal Filmfestival van Odessa.

Op 9 oktober gaat de film in Belgische première, als openingsfilm op de 45e editie van Film Fest Gent; vanaf 17 oktober loopt Girl in de Belgische bioscopen