Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Free Fire
‘Parking Club 9′
maandag 21 augustus 21u30

Actie Drama

Regisseur: Ben Wheatley

Acteurs: Brie Larson, Armie Hammer, Cillian Murphy, Jack Reynor, Sharlto Copley, Enzo Cilenti, Sam Riley, Michael Smiley
Na de vervreemdende misdaadkomedie Sightseers (2012) en zijn veelgeprezen verfilming van J.G. Ballards dystopische roman High-Rise (2015) keert de Britse cultfilmer Ben Wheatley terug met een crimineel goede actiefilm.

Wie in wapens handelt, weet dat daar risico’s aan verbonden zijn. Zeker als blijkt dat er bij de kopende én verkopende partij een stel heethoofden rondloopt met de vinger al aan de trekker. In het Boston van 1978 komen in glanzende jasjes en wijde pijpen gestoken retro gangsters bijeen in een afgelegen fabriekshal om een wapendeal af te handelen. Men hoopt op een soepele overdracht, maar op het  moment dat twee opgefokte kemphanen uit verschillende groepen ruzie krijgen, begint iedereen te schieten. In de chaos van kogelregens, scheldpartijen en rappe oneliners proberen alle gangsters, onder wie een knappe jongedame die eerst nog tracht de gemoederen te bedaren, deze nacht te overleven. Wie nog rechtop staat na deze retro shoot-out, probeert er met de geldkoffer vandoor te gaan.