Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Le Grand Bain
Frans met Franse ondertitels!
lengte: 1u45 / Ticket: €6,50

Drama Komedie Sport

 

 

Geregisseerd door  Gilles Lellouche

In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft.

In de ontroerende Franse tragikomedie Le grand bain schetst filmmaker Gilles Lellouche (Narco) met de nodige humor een authentiek beeld van het leven zoals het komt. Deze feelgoodfilm is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ging in 2018 in première op het filmfestival van Cannes.

Mathieu Amalric (The Grand Budapest Hotel), Virginie Efira (Elle, Un amour impossible), Guillaume Canet (Double Vies), Leïla Bekhti (Un prophète) en Benoît Poelvoorde (Coco avant Chanel, Le tout nouveau testament) vertolken de hoofdrollen in deze ook door de pers zeer positief ontvangen film.

Subtitles Club – Leer bij vanuit je bioscoopzetel.

Een avondje cinema is een leuke en efficiënte manier om je vreemde talen bij te schaven. Daarom brengen we ook dit jaar de ‘Subtitles Club’!

Van september tem april vertonen we in The Roxy Theatre beurtelings een Franse, Engelse en Duitse film. Alle films worden gesproken én ondertiteld in de taal in kwestie.

Plaats van afspraak: Pieter Vanhoudtstraat 39 in Koersel-Beringen.

Iedereen welkom

De ‘Subtitles Club’ is in eerste instantie bedoeld voor taalcursisten. Maar iedereen is welkom: van docenten over taalliefhebbers tot filmfans. Komedies, drama’s, biopics, … alle genres komen aan bod!

Kijk, geniet … en leer bij

Een ticket kost €6,50.

Zak dus af naar The Roxy Theatre, vlei je neer in een knusse bioscoopzetel en geniet van de film. Als je de zaal verlaat, heb je een geweldige filmervaring achter de rug en heb je een dosis extra talenkennis in uw achterzak. Wie zei er dat leren saai is?

Hopelijk tot dan!

TheRoxyTheatre